Lundø kommer i større eller mindre grad til at indgå som en del af hverdagslivet, for de børn og unge/voksne som kommer på ophold. Derfor er det vigtigt at skabe trygge og genkendelige rammer, understøtte fællesskabet og sociale relationer, og sammen få gode oplevelser - og vigtigst er, at det sker ud fra de forudsætninger og ressourcer, som den enkelte har.
Trivsel, udvikling og selvstændighed
På Lundø er trivsel et grundlæggende og centralt omdrejningspunkt. Derfor er et tæt forældresamarbejde vigtigt, for at kunne understøtte trivsel og udvikling bedst muligt og dele viden om, hvad der sker i barnets eller den unge/voksnes liv og hvad der er særligt vigtigt at have fokus på.
Det kan dreje sig om fokus på at indgå i sociale relationer, øve praktiske færdigheder når der smøres madpakker eller selvstændighed i forhold til at kunne dække bord, tage tøj på og selv pakke sin taske.
Viden om særlige sårbare periode eller ændring i adfærd, er også meget vigtig information, så medarbejderne på Lundø bedst muligt kan understøtte barnet eller den unge/voksne, når de er på ophold.