Hverdagen på Lundø

Ankomst til ophold

​Fra kl. 15 om eftermiddagen begynder børn og unge/voksne at ankomme til Lundø, for at starte deres ophold.
Alle får tildelt deres eget værelse og der er to om at dele et stort badeværelse.
​Først skal ting og tasker pakkes ud på værelset og i garderoben. Herefter læses der i kontaktbogen, om der er særlige beskeder fra forældre eller dagtilbud/skole.


Eftermiddagen​

Om eftermiddagen tilbydes der frugt og snacks til dem, som har behov for det. ​

Derudover er der plads til sociale aktiviteter, spille spil, være kreative eller andet. Hvis barnet eller den unge/voksne har behov for at slappe af, er der plads til det både på eget værelse eller i de store fællesrum.
​Der ligges vægt på, at tilgodese individuelle behov hos den enkelte.


Måltidet

Omkring kl. 17-17.30 er der aftensmad og der lægges vægt på at samles om måltidet. Maden tilberedes i produktionskøkkenet på Lundø og er sund, varierende og tilpasset årstiderne. Der tages højde for individuelle behov ved måltidet, hvad end det f.eks. handler om støtte til at spise, behov for særlig placering i rummet eller madens konsistens, diæter eller sonde.

Aftenen

Inden sengetid er der igen plads til forskellige aktiviteter, enten individuelt eller i fællesskab. Nogle børn eller unge/voksne er desuden med til at smøre madpakker til den kommende dag.

Sengetid varierer efter alder og hjemlige rutiner. Fælles er, at medarbejderne tilpasser sengetid og aftenritualer til den enkelte. Tandbørstning, skift til nattøj mv., tilpasses ud fra barnets eller den unge/voksnes ressourcer og vaner.

​Nogle vil gerne have læst godnathistorie og andre har brug for, der sidder en hos dem, indtil de falder i søvn. Og der er altid plads til at ringe til sine forældre og sige godnat, hvis der er behov for det.


Natten

Der er vågne nattevagter, som løbende gennem natten tilser børnene og de unge/voksne og hjælper når der er behov.

​Morgenen

Der er fokus på at skabe en god start på dagen, med rolige morgener og tid til morgenmad og til at blive klar til dagen. Barnet eller den unge/voksne inddrages alt efter ressourcer og vaner, i forhold til påklædning, hygiejne samt pakning af ting og tasker.
Omkring kl. 7 begynder de første af børnene eller de unge/voksne at blive hentet, for at blive kørt i dagtilbud/skole. ​

Weekender

Weekenderne giver plads til andre aktiviteter og mere tid sammen, end hverdagene. Der er faste traditioner med tv og lørdagsslik og alt efter årstid og vejr, planlægges der aktiviteter indendørs og udendørs samt udflugter til skov, strand og kulturelle begivenheder med Lundøs egen bus.
​Den nærliggende gymnastiksal giver mulighed for spil og leg, og der er store grønne udearealer og legepladser, som kan udforskes. 

Der er fokus på at give plads til oplevelser og socialt samvær og samtidig at give plads og rum til at slappe af og finde ro.

Aflastningstilbud med trivsel for øje

Vores formål er at skabe et aflastningstilbud, der giver stor trivsel for børn og unge/voksne og et frirum til forældrene

Bred målgruppe

Vi anvender Low Arousal, som et vigtigt redskab i vores pædagogiske tilgang

Godt forældresamarbejde

Vi har tæt dialog med forældrene og inviterer minimum en gang årligt til dialogmøde

Lundø

Bank-Mikkelsens Vej 14B, 2820 Gentofte

Tlf.: 39 98 44 20

Klik her for rutevejledning

Læs cookiedeklaration her

6_banner-gul-99x32

​Tilgængelighedserklæring

lundø.dk/was