Maden på Lundø tilberedes i et produktionskøkken, som fysisk er beliggende i huset. Der lægges vægt på, at maden er sund, varieret, smagfuld, tilpasset årstiderne og serveres, så den ser indbydende og lækker ud.
Dermed stimuleres både smags-, syns- og lugtesansen og er med til at vække appetitten.
Råvarerne er gerne økologiske, danske og med tanke på klimaet.
Der tages højde for de forskellige behov, som børnene eller de unge/voksne har i forhold til måltider og ernæring. Det kan eksempelvis være behov for at maden har en særlig konsistens, ernæring via sonde, særlige diæter eller kostvaner. Derudover tages der højde for religiøse og kulturelle ønsker i forhold til maden.
Der er også nogle, som kan have behov for en særlig placering i rummet ved måltiderne eller at blive skærmet for stimuli og støj, under måltidet.
På Lundø lægges der vægt på at samles om måltiderne og understøtte fællesskabet med en god og hyggelig stemning.
Se fødevarekontrol her